+389 77 502 259
contact@knigadodoma.mk

NON-FICTION

NON-FICTION

Првите преведувачи на кои им била доделена мисијата за создавање на писмениот јазик на Словените

MKD 300,00
Достапна
Додади во кошничка
NON-FICTION

ДРВОШАНОВ, Д-Р ВАСИЛ е лингвист, критичар и поет. Роден е на 13 јули 1951 година во с. Моноспитово, Струмичко, каде што го завршил основното училиште. Гимназија завршил во Струмица во 1970 година. На Филолошкиот факултет дипломирал во 1974, магистрирал во 1981, а докторирал во 1989 година. Сега е научен советник / редовен професор во Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ – Скопје.

MKD 300,00
Достапна
Додади во кошничка
NON-FICTION

САМОВОДЕЊЕ И РАКЕТНИ СИСТЕМИ ЗА ПВО

MKD 500,00
Достапна
Додади во кошничка
NON-FICTION

И настаните, и ликовите, во книгава  - се вистински.  Само златниот венец е  - измислен.

MKD 300,00
Распродадена
Додади во кошничка
NON-FICTION

ПОЛОВИНА ВЕК ОД ПРВАТА ГЕНЕРАЦИЈА МАТУРАНТИ НА КОЧАНСКАТА ГИМНАЗИЈА (1950 - 2000)

MKD 400,00
Достапна
Додади во кошничка
NON-FICTION

Кон роднинската терминологија на горанскиот говор

MKD 500,00
Достапна
Додади во кошничка
NON-FICTION

За каков говор и за какво лингвистичко богатство станува збор,

MKD 400,00
Достапна
Додади во кошничка
NON-FICTION

(Гора и Гораните - физички, историски и етнокултурен осврт), која претставува студија за Гораните, нивната култура и јазик,

MKD 350,00
Достапна
Додади во кошничка
NON-FICTION

Помина повеќе од една декада од конфликтот во 2001. Помина долго време но некои прашања останаа неодговорени, останаа мистерија.

MKD 500,00
Распродадена
Додади во кошничка
NON-FICTION

Книгата „Лабид и Преспана“ е публицистки труд, во која во првиот дел се сместени негови новински интервјуа, репортажи и извештаи, а во вториот дел се сместени хуморот и сатирата, на кои авторот се навраќа со посебно задоволство. Објавувањето на ова дело е помогнато од Министерството за Култура на Република Македонија.

MKD 150,00
Распродадена
Додади во кошничка