+389 77 502 259
contact@knigadodoma.mk

Драма

Драма

Тој најчесто пишувал за љубовта, чувството за татковината, слободата и животот.

MKD 2800,00
Достапна
Додади во кошничка
Драма

Драмското дело „Ферхад и Ширин“ е обработка на познатата, стара турска приказна за несреќната љубов меѓу двајца заљубени која води потекло од една уште постара иранска легенда, инаку распространета во разни варијанти во средна Азија.

MKD 150,00
Достапна
Додади во кошничка
Драма

Избрани драми од великанот на турската литература.  Поголемиот дел од творештвото, Хикмет го создавал додека бил во затвор.

MKD 400,00
Достапна
Додади во кошничка