+389 77 502 259
contact@knigadodoma.mk

Поезија

Поезија

ПЕТНАЕСЕТ ПЕЕЊА ЗА КАРВАНОТ Н А ЦВЕЌЕТО НА МИРОТ

MKD 100,00
Достапна
Додади во кошничка
Поезија

Д-р Васил Дрвошанов (13.7.1951, Моноспитово – Струмичко) е поет, критичар и лингвист.

MKD 250,00
Достапна
Додади во кошничка
Поезија

Џахит Кулеби во текот на својот литературен живот ги објави следниве книжевни дела:

MKD 200,00
Достапна
Додади во кошничка
Поезија

Песни за љубовта и смртта

MKD 150,00
Достапна
Додади во кошничка
Поезија

Песните кои ги имате пред себе се напишани во еден - за нашите човечки мерила - неверојатен временски опсег од 60 години, од најраните песни создадени во 1956тата. се до најскорешните запишани во 2016тата.

MKD 300,00
Достапна
Додади во кошничка
Поезија

Прекин на комуникацијата

MKD 150,00
Достапна
Додади во кошничка
Поезија

NE ENDRRAT E CUNAVE TE QETE

MKD 150,00
Достапна
Додади во кошничка
Поезија

Index izgovora

MKD 150,00
Достапна
Додади во кошничка
Поезија

Тоа се тивки разговори - шепоти во стихови за она што било и што би било кога би било. Во нив има и копнеж и сомнеж и љубов и заборав.

MKD 200,00
Достапна
Додади во кошничка
Поезија

Во неговите песни може да се согледа вистинискио живот со својата грдотија и убавина, со злото и доброто, со песимизмот и убавината,

MKD 200,00
Достапна
Додади во кошничка