+389 77 502 259
contact@knigadodoma.mk
Достапна
Поезија
МКД 200,00

Атила Илхан е еден од најактивните, најнемирните и нјаогнените духови во турката книжевност и турскиот општествен живот. Автор е на повеќе од четириесет дела. Пишува поезија, романи, есеи , мемоари, прави препеви со еднаква успешност и квалитет, но најмногу се прослави како поет.

Во неговите песни може да се согледа вистинискио живот со својата грдотија и убавина, со злото и доброто, со песимизмот и убавината, со безнадежноста и надежта, со разбрануваноста  и спокојот, со осаменоста  и љубовта, со тагата и среќата, со својата пустелија и исполнетост...

  • 9989-819-19-х
  • 21
  • Бата прес
  • 116
  • 2003