+389 77 502 259
contact@knigadodoma.mk
Достапна
Драма
МКД 400,00

Избрани драми од великанот на турската литература. 

Поголемиот дел од творештвото, Хикмет го создавал додека бил во затвор. Во неговите дела јасно се гледа мечтаењето за поубава иднина, надеж која никогаш не згаснала, стихови за љубовта, убавината на животот и љубовта кон татковината. 

Книгите на Назим Хикмет се преведени на повеќе од педесет јазици.  

Ова е шестиот том што „Бата прес“ го објавува во едицијата Избрани дела на Назим Хикмет. Во ова издание се објавуваат пет избрани драми.

 

  • 9786084654667
  • 25
  • Бата прес
  • 238
  • 2014