+389 77 502 259
contact@knigadodoma.mk
Достапна
Биографии
МКД 290,00

БИЛ ГЕЈТС ПРЕТПРИЕМАЧ И ФИЛАНТРОП

 

Оригинален наслов: БИЛ ГЕЈТС ПРЕТПРИЕМАЧ И ФИЛАНТРОП

 

Луксузна и илустрирана биографија за најбогатиот човек во светот и сопственик на „Мајкрософт“. Бил Гејтс е познат како коосновач на Microsoft и како човекот што ја моделира компјутерската ера. Но, USA TODAY, националното списание број 1, предвидува: „ Неговото најтрајно влијание може да биде во областа на филантропијата, бидејќи своето богатство од 56 милијарди долари го подарува за добротворни цели“. Луѓето што го знаеја Бил Гејтс како дете неможеа да си претпостават дека тој ќе стане толку богат во својот натамошен живот. Тој го откри својот интерес за компјутери на рана возраст и ги напушти универзитетските студии за да ја формира една од најуспешните компании во светот и да помогне во почнувањето на една нова технолошка ера.Но, бизнисот и технологијата не го дефинираат целосно лидерот на „Мајкрософт“. Во 2000 година Бил Гејтс и неговата сопруга Мелинда ја основаа фондацијата „Бил и Мелинда Гејтс“. Оваа фондација била посветена на борбата против сиромаштијата, гладот и болестите во светот. Фондацијата планира да подари милијарди долари за изнајдување решенија и за поддршка на луѓето во неволја. Со една од најуспешните компании во светот и една огромна добротворна мрежа зад него, Бил Гејтс е подготвен да направи неверојатно влијание врз светот.

 

  • 9786084654018
  • 210x145
  • Бата прес
  • 112
  • 2012