+389 77 502 259
contact@knigadodoma.mk
Достапна
Белетристика
МКД 400,00

Романот се темели на дневникот на прабабата на авторката и на нејзиниот љубовник, се преплетува со нејзината тажна животна и љубовна приказна и со судбината на четири поколенија, како и со поновата историја на Израел и Палестина. Јудит Кацир, која и самата, како наратор се појавува во романот, го напишала романот на својот живот, не само затоа што тоа е нејзиното најдолго и најкомплексно дело досега, туку и затоа што тоа е нејзин единствен панорамски поглед што го опфаќа неверојатниот живот на Цила и драматичните настани во овој регион.

  • 978-608-253-079-6
  • 205x140
  • Бата прес
  • 362
  • 2019