+389 77 502 259
contact@knigadodoma.mk
Достапна
Белетристика
МКД 400,00

БРУТАЛНО ЗЛОСТОРСТВО

На осамено место во еден парк, во шатор е пронајдено тело на

убиена и каменувана млада девојка, закопанa до половина во

земја...

 

ОСАМЕН ГЛАС

Хенинг Јул е новинар што го прогонува минатото. Пред две години

во пожар го изгуби синот Јунас што на него остави длабоки

емоционални и физички лузни.

 

СТРАШНА ТАЈНА

Хенинг се враќа на работа и ја презема приказната за овој случај. За

разлика од полицијата, тој почнува да се сомнева дека овој случај

не е така едноставен како што изгледа...

 

СКАНДИНАВСКИ НЕМИР

Богатото и на прв поглед мирно Осло и скандинавскиот мир го

разбиваат скандалите, бандите, убиствата, дилерите на дрога,

емигрантите, расистите...

трилер

 

„Оригинален и моќен криминалистички роман“

Politikens

 

„Норвешки одговор на Стиг Ларсон“

A-Magasinet

 

„Енгер со овој роман се приклучи во првата лига на скандинавски

писатели на крими романи“

Kristeligt Dagblad

 

Томас Енгер е норвешки

писател на криминалистички

бестселери преведени на повеќе

од 20 јазици. Тој е роден во 1973

година. Каменувана е неговиот

прв роман во серијалот за

новинарот Хенинг Јул. Освен

со пишување, тој се бави и со

музика. Живее и работи во Осло.

  • 978‒608‒253‒055‒0
  • 21
  • Бата прес
  • 348
  • 2018