+389 77 502 259
contact@knigadodoma.mk
Достапна
Белетристика
МКД 350,00

Кираз, е една млада девојка, која не го сакаше начинот на живот што го водеше нејзиното семејство и чии очи беа вперени високо нагоре. Таа е во постојан социјален, културен и душевен конфликт со нејзината околина. Уште од детството, цело време сонува да се качи на повисока класа во општеството. Како да не е тоа доволно, таа се наоѓа во една ненаситна љубовна авантура, испреплетена со возбуда, радост, лага и страв...

 

Драги млади, дали би сакале да ја придружувате Кираз, заробена во своите страсти, како испробува интересни начини на живот во различни сегменти на општеството, набљудува разноразни типови на луѓе, накратко се обидува да се ослободи и со ширум раширени крила да полета во височините?

 

 

Ѓултен Дајиоглу е родена во Кутахија во 1935 година. 

До денес има објавено повеќе од седумдесет книги, секоја од нив печатена во многу последователни тиражи. Таа е исто така автор на повеќе од дваесет радио драми и ТВ сценарија. Ѓултен ги истражувала проблемите на децата на турските работници низ светот и образовниот систем во Турција. Има учествувано на многу национални и интернационални конференции за детската литература.

  • 9786082530567
  • 21
  • Бата прес
  • 256
  • 2018